نرده راهپله امروزه دیگر تنها بهعنوان یک عضو محافظتی و یا جانپناه تلقی نمیشود بلکه جنبه تزیینی و زیباییشناسی آن نیز به همین اندازه مهم شده و نقش ضروری در طراحی داخلی بازی میکند. با توجه به همین موارد نیز در این بخش از سایت صنعتکاران به بررسی انواع نرده راهپله و مزایای هر یک از آنها پرداخته تا شما عزیزان با یک دید جامعتر به سراغ خرید این نوع از محصولات از فروشگاههای معتبر بپردازید. پس مثل همیشه همراه ما باشید.
نرده راهپله چیست؟
همانطور که بهصورت پیشفرض میدانید، نردههای راهپله بیشتر برای حفظ ایمنی در زمان بالا یا پایین رفتن از پلهها طراحی میشوند و درعینحال از آسیب رسیدن به افراد جلوگیری میکند. پسکار اصلی نردهی راهپله محافظت از افراد در مقابل خطراتی است که ممکن است در زمان عبور از پلهها پیش آید. بااینحال همانطور که امروزه نیز شاهد آن هستیم نردهها فقط برای حفاظت نیستند، بلکه همانطور که گفته شد در زیبایی فضا نیز مؤثر هستند و میتوان با بهکارگیری انواع مدلهای خاص و از متریال مختلف فضای داخلی شکیل و جذابی را رقم زد.
آشنایی با انواع نرده راهپله بر اساس نوع طراحی
نردههای راهپله بر اساس طراحی، نوع نصب و جنس متریال مورداستفاده در آنها دارای دستهبندیهای مختلفی میباشند که در این بخش از صنعتکاران به بررسی تکتک این موارد میپردازیم:
نرده نوع چیپندل
نرده نوع چیپندل ازجمله نردههای پله میباشد که از الگوهای ضربدری شکل استفاده میشود. این سبک از نرده متشکل از مجموعه خطوط است که همگی یکدیگر را در وسط قطع میکنند و یکشکل ضربدر مانند را ایجاد میکنند. این نوع از نرده راهپله را میتوان با استفاده از مصالح مختلفی مانند چوب و انواع فلز بنا کرد، البته در همین راستا لازم به ذکر است که چوب و مصنوعات چوبی مناسبترین گزینه بهمنظور ساخت چنین نوع نردههایی میباشد.
با توجه به این توضیحات میتوان مزایا ساخت چنین نردههایی را شامل:
برخورداری از طرح و سبک بسیار زیبا در فضاهای داخلی و خارجی
بسیار ایده آل برای راهپلههای مستقیم
نرده نوع کرفتسمن
بهطورکلی میتوان مطرح کرد که نرده نوع کرفتسمن درواقع از مجموعه خطوط و تیرهای باریک استفادهشده که معمولاً در الگوهای عمودی آرایش یافتهاند.
این تیرهای باریک و دراز عمودی و افقی نسبت به یکدیگر متقارن هستند؛ بنابراین این سبک از نرده راهپله بسیار ساده است و متعاقباً هزینه آن نیز پایین خواهد بود. این نوع از نرده را بهطور عمده در فضاهای خارجی بهویژه در بالکنها و تراسها مورداستفاده قرار میدهند. در همین راستا مزایا این نوع از نردهها را میتوان شامل:
استحکام بالا بهویژه هنگام بهکارگیری تیرهای افقی
نصب و نگهداری آسان و کمهزینه
به دلیل متراکم بودن تیرهای افقی و قائم پوشش بسیار خوبی را فراهم میکند
داشتن چشمانداز و نمایی نهچندان دلباز با توجه به متراکم بودن تیرهای افقی و قائم
در باب معایب این نوع از طراحی نرده نیز میتوان اذعان داشت که نامناسب بودن آن برای مکانهایی که نورگیری اهمیت دارد ازجمله مزایا آن میباشد.
نرده نوع روستیک
این نوع از نرده راهپله که به سادهترین شکل ممکن ساخته میشود و بهطورمعمول برای راهپلههای فضای خارجی مورداستفاده قرار میگیرند. در همین راستا لازم است بدانید که این نوع از نرده از سبک خاصی پیروی نمیکند و صرفاً از ردیفهای عمودی و افقی تشکیلشده است.
ازجمله مزایای نردههای راهپله روستیک میتوان به مواردی ازجمله گزینههای زیر اشاره کرد:
هزینه تهیه، نصب و نگهداری بسیار پایین
برخورداری از یک طراحی طبیعی که سبک خاصی را به فضای بیرونی خانه و ساختمان میدهد.
عملیات تعمیر و رنگآمیزی آن راحت و سریع بوده و عدم محدودیت در انتخاب متریال بهمنظور ساخت راهپله در آن وجود دارد.
در باب نقاط ضعف این نوع از نردهها نیز میتوان مطرح کرد که نردههای روستیک برای فضاهای داخلی چندان جذاب نبوده و در کنار آن دارای شکل و طرح نامنظمی میباشند.
نرده راهپله فرفورژه
امروزه با نگاه دقیقتری به درب و پنجرههای جدید ساختمانها حتماً متوجه در و پنجرههایی با طرحهای گوناگون آهنی که به گل نرده معروف هستند میشوید. به این طرحهای مدرن فرفورژه میگویند.
طرحهایی که به آهن در دمای بسیار بالا داده میشود. بهطورکلی عوامل زیادی در محبوبیت زودهنگام فرفورژه در ایران تأثیرگذار میباشد که ازجمله آنها میتوان به مواردی همچون وجود ظرافت و ریزهکاریهایی که این طرحها دارند در کنار استحکام و عدمتغییر طی سالیان زیاد اشاره کرد. همچنین یکی از اصلیترین بخشهای زیبایی ساختمانها امروزه همان طرحهای فرفورژه است که بسیار چشمنواز و جذاب میباشد. لازم به ذکر است که باوجود ترکیباتی مثل چدن و آلومینیوم، این آهن شکل دادهشده در مقایسه با سایر آهنهای دیگر از مقاومت بالاتری برخوردار است و همین موضوع باعث میشود تا دیرتر دچار زنگزدگی و اکسید شود.
بیشتر بخوانید : نرده اسپیرال
نرده نوع بالوستر
بهطورکلی بالوستر یا صراحی یک نوع از نرده راهپله است که در طرحها و سبکهای مختلفی وجود دارند. این نوع از نرده راهپله طراحی بسیار زیبا و گیرایی دارد و برجستگی خاصی به فضاهای داخلی و خارجی محیط میدهد.
این سبک از نرده راهپله درواقع متشکل از پنلهای قائمی است که در تمامی طول راهپله بهطور منظم و یکنواخت تکرار شدهاند. این نرده یکی از متداولترین انواع نردههای مورداستفاده بهویژه در ساختمانهای مسکونی است و میتوان اذعان نمود که از مهمترین مزیتهای استفاده از این سبک، داشتن گستره انتخاب بالا در نوع مصالحی است که قصد داریم آنها را در ساخت نرده راهپله به کار ببریم. مزایای نرده راهپله از نوع بالوستر را میتوان شامل طرح و سبک بسیار متنوع و متناسب بودن برای فضاهای داخلی و خارجی دانست. همچنین در باب نقاط ضعف آن نیز میتوان مطرح کرد که بهطورمعمول نصب و نگهداری از برخی از این نوع نردهها میتواند پرهزینه و گاهی همراه با دردسر زیاد باشد.
نرده کابلی
نرده نوع کابلی بهمانند انواع دیگر نردههای راهپلهها از اجزای افقی و عمودی ساختهشده است و جالب است بدانید که معمولاً کابلها در راستای افقی در این نوع از طراحی قرار میگیرند. کابلهای مورداستفاده بهطورمعمول بسیار نازک هستند و به همین سبب وزن حداقل ممکن را ایجاد میکنند.
نردههای راهپلهی کابلی مناسب برای مکانهایی که نورگیر میباشند بوده و جالب است بدانید که کابلها را میتوان بهدلخواه تزئین کرد؛ اما در کنار این مزایا باید به یاد داشته باشید که فشار بیشازاندازه بر روی کابلها میتواند به آنها آسیب وارد کند و شمارا متحمل هزینه نماید.
انواع نرده راهپله بر اساس متریال مورد ساخت
در ابتدای این بخش از این نوشتار در صنعتکاران باید به این نکته اشاره نمود که مصالح بهکاررفته در ساخت نردهها به موارد مطرحشده در زیر محدود نمیشود. چراکه از دیگر مصالحی که میتوان آنها را ساخت انواع مختلف نرده به کار گرفت میتوان به سنگ، وینیل و کامپوزیت اشاره کرد. وینیل و کامپوزیت که یکی از جدیدترینها هم هستند به دلیل بهرهگیری از فناوری مدرن از استحکام و مقاومت بالایی در برابر انواع شرایط آب و هوایی برخوردار بوده و برای کاربرد در فضاهای باز ایده آل میباشد؛ اما در یک نگاه جامع میتوان نردههای راهپله را بر اساس جنس متریال رایج مورداستفاده در آنها در دستهبندیهای زیر قرارداد که این موارد به شرح زیر میباشد:
نرده راهپله شیشهای
نردههای شیشهای علیرغم جنس شیشهای خود که معمولاً با ذهنیت یک ماده حساس و شکننده همراه است از استحکام بالای برخوردار بوده بهطوریکه بهخوبی نور محیط را حفظ میکنند. جالب است بدانید که نردههای شیشهای در دو مدل اصلی اجرا میشوند که شامل انواع شیشه سکوریت و شیشه لمینت میباشد.
درواقع در نرده شیشهای نوع اول از شیشه سکوریت 8 تا 12 میلیمتر و برای پایهها از پروفیل آلومینیوم یا استیل استفاده میشود. این پروفیلها بر اساس ارتفاع هندریل بافاصلههای معینی از یکدیگر قرار میگیرند. شیشهها نیز در این پروفیلها جاگیری میکنند. پایهها نیز با بست شیشه گیر ثابت و فیکس میشوند. درنهایت درپوش آلومینیومی بر روی این پایهها قرار میگیرد. قیمت این نوع نردهها که بهصورت ترکیبی عرضه میشوند، یکسوم نردههای تمام شیشه است و برای ساختمانهای مسکونی و اداری و راهپله و ویلا و بالکن و تراس و محوطه استخر و همینطور نمای ساختمان به کار میرود.
در همین راستا لازم است بدانید که لمینت از قرار گرفتن دو عدد از شیشههای سکوریت با ضخامتهای 5 و 8 و 10 میل را کنار یکدیگر ساخته میشود. حداکثر ارتفاع در نردههای شیشه لمینت 150 سانتیمتر میباشد که دارای استاندارد بینالمللی بوده و برای محیطهای اداری و عمومی کاربردیتر میباشند. لازم به ذکر است که این نوع از نردههای راهپله یا به همراه گاردهای استیل و یا چوبی و یا بهصورت تمام شیشه ارائه میگردد. در پایان نیز باید بدانید که استفاده از این نوع از نردههای راهپله از دیدگاه طراحی داخلی نیز بسیار جذاب میباشد و مشتریان خاص خود را دارد.
نرده راهپله استیل
در ساخت نرده استیل از آلیاژهایی استفاده میشود که پایه آهن 10 درصد کروم دارند. چنانچه آهن، خود بهتنهایی در ساخت نرده استفاده شود دارای معایبی است ازجمله خطر زنگ زدن برای نرده وجود خواهد داشت اما چنانچه آهن با کروم ترکیب شود، این نوع از متریال استیل حاصل میشود.
بهطورکلی نرده راهپله استیل مقاومتی بسیار بالاتر از آهن دارد و همچنین ضدزنگ است؛ بنابراین استیل بر پایه آهن شکل میگیرد. نرده استیل میتواند در طول زمان، کیفیت سلولی و آلیاژی خود را حفظ کند و در طول سالهای متمادی بدون تغییر و فرسایش باقی بماند. از طرفی نرده استیل وزن سبکی دارد و از قطعات پیشساخته و آماده تشکیلشده بنابراین زمان ساخت و نصب آن نسبت به سایر نردهها کمتر است. همچنین در این نوشتار لازم به ذکر است که اتصال اجزای نردههای راهپله استیل توسط پیچ و پرچ انجام میشود و کمتر نیازمند جوشکاری است.
نرده راهپله آلومینیومی
نردههای راهپله ساختهشده از آلومینیوم نیز در سالهای اخیر بسیار رواج یافتهاند چراکه این نوع از کالاها دارای ویژگیهایی همچون سبک بودن وزن و همچنین استحکام بالا و عدم زنگزدگی موجب شده تا اتصالات نرده آلومینیوم بهراحتی در هر موقعیت و مکانی جز انتخابهای اولیه محسوب شود.
بهطورکلی و همانطور که میدانید آلومینیوم فلزی کموزن، نقرهایرنگ و با انعطافپذیری زیاد است که به خاطر لعابی که روی آن ایجاد میشود. هیچگاه با قرار گرفتن در معرض هوا دچار زنگزدگی و تغییر رنگ نمیشود. ماندگاری این جنس از نردهها چندین برابر از نرده استیل بیشتر است و در مناطق شرجی کمتر دچار اکسیدشدگی میشوند؛ اما در کنار مزایا نردههای آلومینیومی باید بدانید که پیوستن قطعات این محصول به هم مراحلی تخصصی دارد که افرادی که آن را نصب میکنند باید بهطور کامل با روال کار آن آشنا باشند.
یکی دیگر از معایب نرده آلومینیومی این است که برای اجرای فرآیندهای پوشش روی آلومینیوم آن نیاز به تجهیزاتی دقیق و پیچیده است. همچنین لازم به ذکر است که قیمت این نرده راهپله معمولاً نسبت به نردههای استیل بیشتر است.
نرده راهپله چوبی
چوب بدون شک یکی از قدیمیترین و زیباترین مصالح استفادهشده در انواع سبک نرده است. چوبها را میتوان در طرحها و رنگهای مختلفی در فضاهای داخلی و فضاهای باز به کار گرفت. گاهی نردههای از جنس چوب از طراحی و سبک کلاسیک برخوردار هستند.
یکی از انواع نرده راهپله که برای فضای داخلی بسیار مناسب بوده، استفاده از نرده چوبی در دکوراسیون منزل است. بهطورکلی چوب به دلیل نوع متریال و ویژگیهای منحصربهفرد در همه فضاها به بهترین شکل ظاهر میشود. چراکه آنچه در مورد نرده چوبی اهمیت دارد، ترکیب متریال و قرارگیری آنها در کنار چوب است. در همین راستا لازم است بدانید که نرده چوبی باوجوداینکه عمر بسیاری ندارد، اما امروزه کاربرد آن بسیار زیاد شده و بسیاری از افراد از نرده چوب پلاستیک یا نرده چوب پلاست برای دکوراسیون استفاده میکنند. البته ازآنجاییکه روزبهروز صنایع پیشرفت میکنند در تولید و نصب نرده چوبی هم تغییراتی رخداده که عمر و دوام آن را بالاتر برده است. نرده چوبی قابلاجرا با چوب پلاست در انواع و طرحهای گوناگونی تولید میشود که هر فردی بر اساس سلیقه خود میتواند آن را انتخاب کند و در دکوراسیون خود به کار ببرد.
بیشتر بخوانید : درب فرفورژه
استانداردهای تعریفشده برای ارتفاع نرده راهپله
بهطورکلی لازم است بدانید که در برخی ساختمانهای پرتردد همچون مکانهای اداری، راهآهن، بیمارستانها و بسیاری از نقاط دیگر بحث ارتفاع استاندارد برای راهپلهها مطرح است و بهطورکلی در این مکانهای عمومی، استاندارد ارتفاع نرده راهپله داخلی حدود 15 تا 17 سانتیمتر است. از طرفی ارتفاع نرده حفاظتی شیشهای که معمولاً کوتاهتر از سایر جنسهای نرده است، باید در حدود 70 سانتیمتر باشد. در همین راستا نیز قابلذکر است که روش اندازهگیری نرده راهپله و استاندارد نرده راهپله در بخشهایی از ساختمان مانند انبار و موتورخانه نیز معمولاً 20 تا 25 سانتیمتر است. در باب راهپلههای ساختمانی و مسکونی نیز میتوان اذعان داشت که استاندارد ارتفاع نرده راهپله باید حداقل 80 سانتیمتر و فاصله بین دو نرده عمودی نصبشده باید بیشتر از ۱۱ سانتیمتر باشد. طبق آییننامه نرده راهپله در مورد ارتفاع نرده حفاظتی، فاصله المانهای بکار رفته در آن باید از ۱۱ سانتیمتر کمتر باشد تا سر کودکان از آن عبور نکرده و خطرآفرین نباشد. ارتفاع نرده راهپله ساده طبق مقررات ملی ساختمان و آییننامه نرده راهپله معمولاً بین 75 تا 110 سانتیمتر است. همچنین، تعداد گاردهای بهکاررفته در آن باید بین 3 تا 5 ردیف موازی باشد. توجه به اینکه ارتفاع نرده راهپله چقدر باشد (طبق مقررات ملی ساختمان) برای گرفتن برگه پایان کار ساختمان نیز اهمیت زیادی دارد.
البته لازم به ذکر است که باوجود آییننامه نرده راهپله و نکات آن، گاهی استحکام، جنس و استاندارد ارتفاع نرده راهپله مدنظر نبود و تنها موضوع حائز اهمیت زیبا و لوکس بودن نردههاست. در این صورت، میتوانید از نردههای شیشهای یا چوبی که بیشتر جنبه تزئینی دارند استفاده کنید.
بیشتر بخوانید : جانپناه
قیمت انواع نردههای راهپله
بهطورکلی باید به یاد داشته باشید که قیمت نرده راهپله به عوامل مختلفی بستگی دارد که طرح نرده پله یکی از مهمترین عوامل تأثیرگذار در قیمت آن محسوب میشود. از طرفی جنس محصول نوع طراحی و سادگی یا پیچیدگی تولید و نصب نیز اهمیت زیادی در تعیین قیمت این نوع از کالاها دارد. همچنین همانطور که قبلاً نیز اشاره کردیم نرده راهپله فرفورژه یکی از بهترین نرده راهپلههای مقاوم است که طی سالیان گذشته جایگاه قابلتوجهی در صنعت ساختمان را به خود اختصاص داده است. چراکه تنوع بالا، مقاومت و رنگپذیری بالا سبب شده است تا گزینه اول هر سازنده ساختمانی باشد؛ بنابراین قیمت این نوع از نردهها نسبت به سایر محصولات بیشتر میباشد. در همین راستا نیز لازم به یادآوری است که فروشگاه اینترنتی صنعتکاران با ارائه لیست قیمت بهروز و دقیق انواع نردههای راهپله شمارا در یک خرید راحتتر همراهی میکند.
خرید انواع نرده راهپله
همانطور که در این مقاله از سری نوشتارهای صنعتکاران مطالعه نمودید، نرده راهپله تأثیر زیادی در زیبایی و جذابیت دکوراسیون منزل دارد و بهطورکلی شما میتوانید با انتخاب صحیح مدل و جنس نردهها برای راهپله به دکوراسیون ایده آل منزل خود نزدیک شوید. در همین راستا نیز گروه صنعتی صنعتکاران درزمینهٔ تولید درب و نردههای لوکس و جذاب فعال بوده و شما عزیزان میتوانید با تماس با ما از جدیدترین انواع نردههای راهپله در کنار لیست قیمت دقیق آنها مطلع شوید. تمام تلاش تیم ما ارائه خدمات بهتر در کنار رقم زدن یک خرید رضایتبخش برای شما عزیزان است که امیدواریم مقبول واقع شود.
بدون دیدگاه